Lead Product Owner

Solliciteer nu

Lead Product Owner

Als Lead Product Owner bij Ksyos speel je een sleutelrol binnen de innovatie van de gezondheidstechnologie. Je bent verantwoordelijk voor het definiëren en realiseren van een heldere productvisie die naadloos aansluit bij zowel de behoeften van onze gebruikers als de strategische doelen van Ksyos. Samen met ruim 40 collega's binnen de afdeling Design & Tech, til jij onze technologische oplossingen naar een hoger niveau.

Solliciteer direct voor deze impactvolle baan als Lead Product Owner bij Ksyos.

Samen houden wij de zorg toegankelijk voor iedereen.

Full-time / Part-time · Amsterdam

Jij werkt

Als Lead Product Owner ben jij eindverantwoordelijk voor ons PO-team bij Ksyos en geef je leiding aan initieel drie andere Product Owners. Jullie bepalen gezamenlijk de prioriteiten van de productontwikkeling die bij onze zes verschillende scrumteams worden belegd. Jij focust je op het kennen en begrijpen van de behoeftes van onze eindgebruikers: de zorgverlener en in groeiende mate de patiënt. Je faciliteert de dialoog tussen eindgebruikers en onze grote groep interne stakeholders (designers, software ontwikkelaars, business experts en directie). Daarmee zorg jij ervoor dat onze producten aansluiten bij zowel de behoeften van onze gebruikers, als de strategische doelen van Ksyos.

Jij bent als Lead Product Owner o.a. verantwoordelijk voor:

 • Het inventariseren van de behoefte naar nieuwe initiatieven en verbetersuggesties bij zowel in- en externe stakeholders en op basis hiervan een heldere productvisie formuleren;

 • Het prioriteren van nieuwe initiatieven op basis van de strategische doelen en korte termijn behoeften van Ksyos;

 • Het ontwikkelen en beheren van een Product Roadmap, die de strategische richting en prioriteiten duidelijk communiceert naar alle betrokken partijen;

 • Jouw rol als gedegen sparringspartner van onze Directie over de strategische koers en de initiatieven op de Roadmap, met de nadruk op prioritering aan de hand van doelen, tijd en budget;

 • Regelmatig uitvoeren van impact- en inspanningsanalyses om de haalbaarheid en businesscases van initiatieven te waarborgen;

 • Bijwonen van sprint meetings en bijhouden van de backlogs met initiatieven, epics en stories van de teams, met een duidelijke focus op waardeoptimalisatie en helderheid in de planning voor alle stakeholders;

 • De coaching en begeleiding van drie Product Owners in hun ontwikkeling.

Wil jij een inkijkje in de digitale zorgpaden bij Ksyos en welke route onze patiënt doorloopt? Bekijk de video hieronder over ons zorgpad Oogheelkunde.

Jouw team

Ksyos is een dynamische, groeiende organisatie die zich richt op het innoveren & verbeteren van de zorg. Dankzij onze zorgpaden krijgen patiënten de aandacht en zorg die zij nodig hebben. Bij Ksyos werken we hard, omdat we de zorg toegankelijk willen houden voor iedere inwoner van Nederland. Omdat we waarde hechten aan samenwerken en teamplay, werken wij wekelijks regelmatig op kantoor in Amsterdam. Met name in jouw rol als Lead Product Owner is het voor ons belangrijk en waardevol dat je op kantoor bent om sturing te kunnen geven aan onze processen.

Jij bent onderdeel van de afdeling Design en Tech en rapporteert direct aan de Technisch Directeur. Je werkt samen met alle Design & Tech collega's, die klaarstaan om met jou te sparren over onze diensten en de achterliggende software. Want groeien en innoveren doen we samen met elkaar!

Onze afdeling bestaat momenteel uit:

 • Frontend Developers;

 • Fullstack Developers;

 • Business Analisten;

 • Service Designers

 • UX Designers;

 • Quality Engineers;

 • Product Owners;

 • Software Architect;

 • En natuurlijk de Chapter Leads en onze Technisch Directeur.

Nieuwsgierig naar jouw toekomstige collega's bij Design & Tech? De foto's hieronder geven een impressie van ons kantoor in Amsterdam en onze collega's.

Jij bent

Jij zet je graag in voor een maatschappelijk doel en met jouw enthousiasme overtuig jij anderen om verder te groeien en ontwikkelen. Jij weet jouw collega's mee te nemen in jouw visie en bent daarbij in staat om duidelijke kaders te stellen en deze te handhaven. Doordat jij een talent hebt voor plannen en organiseren, bewaak jij de prioriteiten en breng je continu focus aan. Daarbij creëer je heldere en eerlijke verwachtingen richting al jouw stakeholders en kun jij ook "nee" zeggen waar nodig.

Verder heb jij als Lead Product Owner bij Ksyos:

 • Een afgeronde relevante hbo- of wo opleiding;

 • Ten minste 5 jaar relevante ervaring als Product Owner in de ontwikkeling van een digitaal platform;

 • Theoretische kennis van en praktische werkervaring met Agile/Scrum;

 • Uitstekende analytische en probleemoplossende vaardigheden;

 • Goede communicatieve vaardigheden (in zowel Nederlands als Engels) en jij weet daarmee de brug te leggen tussen zorgverleners, business experts en onze afdeling Design & Tech.

Naast het bovenstaande is het een pré als je in het bezit bent van een Product Owner certificaat.

Jij krijgt

Ksyos is een dynamische, groeiende organisatie die zich richt op het innoveren (& digitaliseren) van de zorg. Dankzij onze diensten krijgen patiënten snel en dichtbij huis de aandacht en zorg die zij nodig hebben. Jij helpt als Lead Product Owner hieraan mee. Naast een hoop voldoening uit jouw werk krijg jij:

 1. Een goed onderhandelbaar salaris vanaf € 6.000,- afhankelijk van jouw opgedane kennis en werkervaring;

 2. In eerste instantie een contract van tijdelijke aard van 7 of 12 maanden, waarbij wij streven naar een duurzaam dienstverband;

 3. Een fulltime (40 uur) of parttime (32 / 36 uur) dienstverband;

 4. Een laptop naar keuze (Windows of Apple) en een telefoon;

 5. Een vergoeding voor jouw reiskosten door middel van OV-vergoeding of een kilometervergoeding;

 6. Wij hechten waarde aan gezondheid en bieden daarom mooie, aanvullende arbeidsvoorwaarden aan zoals een fietsplan en een budget om jouw thuiswerkplek arbovriendelijk in te richten;

 7. Leuke, gezellige collega's die niet kunnen wachten om samen met jou verder te bouwen aan de toekomst van de gezondheidszorg in Nederland!

Wil jij meer weten over de aanvullende arbeidsvoorwaarden? Bekijk nog eens de werken-bij pagina bij het stuk "Wat kun je verwachten".

Solliciteer

Wil jij Ksyos aanvullen met jouw talent voor plannen en kennis van agile/scrum? Solliciteer voor deze impactvolle baan met jouw CV en vertel ons in jouw motivatie waarom jij bij Ksyos wilt werken! Vraag jij je af of jouw kennis en werkervaring voldoende aansluit bij deze vacature? Kom met ons in contact, we gaan graag het gesprek met je aan.

Solliciteer als Lead Product Owner en vertel ons meer tijdens o.a.: 

 1. Een telefonische intake van 20 minuten met de Corporate Recruiter;

 2. Een 1e gesprek (op kantoor maar digitaal is ook mogelijk) met de Teamlead Service Design en de Corporate Recruiter;

 3. Een 2e gesprek op kantoor met onze Teamlead Business Analyse en de Technisch Directeur;

 4. Een 3e gesprek op kantoor met onze Algemeen Directeur en onze Lead HR;

 5. Een persoonlijk assessment gericht op jouw kernkwaliteiten en leiderschapsstijl waardoor wij jou hierin nog beter leren kennen.

Wij vinden het voor deze rol waardevol om alle belangrijke stakeholders waar jij mee gaat samenwerken te betrekken in het proces. Als laatst stem jij met de Corporate Recruiter jouw startdatum af! Heb jij nog vragen? Neem gerust contact met ons via werkenbij@ksyos.nl of 020 600 0060.

Wij hechten waarde aan een persoonlijke aanpak in ons sollicitatieproces. Hoewel wij acquisitie op basis van deze vacature begrijpen, wordt dit daarom niet gewaardeerd.