Legal & Privacy Officer

Solliciteer nu

Legal & Privacy Officer

Als Legal & Privacy Officer draag jij bij aan de verbetering van kwaliteit bij Ksyos door het borgen van de privacy rechten van alle betrokkenen. Je hebt een zelfstandige rol met veel vrijheid en verantwoordelijkheid waar jij werkt aan interessante, complexe projecten die juridisch uitdagend zijn. Jij bewaakt de privacy voor alle gebruikers van het digitale ziekenhuis voor Nederland! Solliciteer voor deze onmisbare positie van Legal & Privacy Officer bij Ksyos.

Samen houden wij gezondheid toegankelijk voor iedereen.

Fulltime / Parttime · Hybride (thuis en kantoor)
Jouw functie

Als Legal & Privacy Officer is jouw werk gericht op het het invullen van de verantwoordelijkheden voortvloeiend uit wet- en regelgeving (zoals de AVG). Jij zet hiervoor jouw ervaring m.b.t. verbintenissen-/ privaat-/ ondernemersrecht in. Daarbij heb jij de ambitie om Privacy verder uit te breiden samen met jouw leidinggevende en andere collega's.

Als Legal & Privacy Officer bij Ksyos ga jij:

 • Toezien op de naleving van alle relevante wet- en regelgeving en deze kunnen vertalen naar de bedrijfsvoering van Ksyos;

 • Het verder optimaliseren van processen op het gebied van o.a. verbintenissenrecht, gezondheidsrecht in brede zin;

 • Adviseren over- en uitvoeren van Data Protection Impact Assessments (DPIA);

 • Ondersteunen in situaties waarbij data uitgewisseld wordt met een derde partij, zoals het opstellen van verwerkersovereenkomsten voor leveranciers en andere contractuele verhoudingen;

 • Privacy beleid, -principes, procedures en richtlijnen opstellen en up-to-date houden in lijn met de Ksyos Privacy Grondwet;

 • Het bestaande privacy programma (privacy PDCA-cyclus) opvolgen door Awareness trainingen te geven aan alle lagen binnen de organisatie (ter bevordering van het privacy bewustzijn) en bij te dragen aan het privacy jaarplan;

 • Beveiligingsincidenten en datalekken registreren en afhandelen in samenwerking met de FG;

 • Juridisch advies opstellen voor de FG over relevante privacy gerelateerde vraagstukken, incl. het voldoen aan de rechten van betrokkenen;

 • Het Ksyos verwerkingsregister onderhouden, samen met de betrokken afdelingen en Teamleads (afdelingsmanagers).

Wil jij weten wat we precies doen bij Ksyos? Bekijk de video hieronder over Ksyos Orthoptie.

Ksyos & jouw team 

Bij Ksyos geloven we dat toegankelijke en hoogwaardige zorg relevant is voor iedereen in Nederland. Met nieuwe technologie en slimme oplossingen veranderen we met zo'n 150 collega's de manier waarop zorgverleners samenwerken, diagnoses stellen en behandelingen bieden aan patiënten, waar ze zich ook bevinden. 

Als Legal & Privacy Officer ben jij onderdeel van team Compliance, onze eigen experts op het gebied van Privacy, Kwaliteit, Legal en (cyber)Security. Jij werkt samen met jouw team op ons mooie kantoor in Amsterdam. Wij werken hybride, waardoor je de ruimte hebt om deels thuis te werken wanneer dit voor jouw werkzaamheden die dag beter uitkomt. Wij hebben bij Ksyos geen managers, maar Teamleads. Jouw team bestaat daarmee uit de Teamlead Compliance, een kwaliteitsmedewerker (oproep), een Security Officer en natuurlijk jijzelf als Legal & Privacy Officer.

Je werkt nauw samen met zowel jouw eigen team als met de andere teams, want jouw werk heeft impact op het werk van alle collega's, onze klanten/ partners en de gebruikers/ patiënten van Ksyos.

Je bent onderdeel van een nieuw opgezet team wat jouw expertise goed kan gebruiken. Wil jij zien met wie jij gaat werken bij Ksyos? Bekijk de foto's hieronder voor een eerste indruk.

Jij bent

Als Legal & Privacy Officer ben jij het gezicht van Ksyos voor onze partners en de expert voor jouw collega's in jouw vakgebied. Jij draagt de kernwaarden van Ksyos (plezier, openheid, gedrevenheid en collegialiteit) zichtbaar uit en bent gepassioneerd over jouw werk. Vanuit deze passie, en jouw proactieve houding, blijf je op de hoogte van nieuwe wetgeving en best practicus op het gebied van privacy.  
 
Jij bent de Legal & Privacy Officer bij Ksyos met:

 • Een WO denk- en werkniveau met aantoonbare ervaring op het gebied van Privacy recht;

 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift; 

 • Goede communicatieve vaardigheden waarbij jij complexe (juridische en privacy gerelateerde) concepten op een begrijpelijke manier weet uit te leggen aan verschillende belanghebbenden;

 • De ambitie om jouw ervaring in te zetten bij bij een dynamische, groeiende organisatie met een focus op innovatie;

 • Een nieuwsgierige en leergierige houding om verschillende werkgebieden eigen te maken. 

Het is een pre om een juridische achtergrond te hebben en/of in het bezit te zijn van een privacy certificering zoals een CIPP-E.  

Jij krijgt

Ksyos is een dynamische, groeiende organisatie. Binnen Ksyos kun je écht impact maken, jouw mening wordt gehoord. Ook word je uitgedaagd om beter te worden en continu de juiste keuzes te maken, op het juiste moment. Verandering is de enige constante factor bij Ksyos en hierdoor ontwikkel je snel. Daarnaast zijn er toegewijde, gedreven collega's door de hele organisatie die altijd bereid zijn om te helpen.

Jij krijgt voor jouw inzet als Legal & Privacy Officer bij Ksyos*:

 • Een goed, onderhandelbaar salaris vanaf € 4.000,- bruto per maand, afhankelijk van jouw ervaring;

 • Als eerst een tijdelijk contract, waarbij wij streven naar een duurzaam dienstverband;

 • Een fulltime of parttime contract van 40, 36 of 32 uur per week;

 • Altijd een reiskostenvergoeding voor jouw gemaakte reizen;

 • Een laptop (Windows of Apple) en een telefoon.

Wil jij meer weten over de aanvullende arbeidsvoorwaarden zoals pensioen en vakantiedagen? Bekijk nog eens de werken-bij pagina bij het stuk "Wat kun je verwachten".

*De voorwaarden van de arbeidsovereenkomst zijn onderhevig aan het Ksyos beleid en richtlijnen.

Binnen ons functiehuis is de functietitel Compliance Specialist.

Solliciteer

Ben jij klaar om deel uit te maken van ons Compliance team bij Ksyos en jouw bijdrage te leveren aan het innoveren van de gezondheidszorg in Nederland? Solliciteer met jouw cv en motivatie.

Na jouw sollicitatie als Legal & Privacy Officer volgt:

 • Een (telefonische) intake met de Corporate Recruiter;

 • Een 1e gesprek met onze Corporate Recruiter en jouw Teamlead Compliance;

 • Een 2e gesprek jouw Teamlead Compliance en een Productmanager;

 • Aansluitend op het 2e gesprek is er een korte kennismaking met de Algemeen Directeur van Ksyos.

Als laatst stem jij met de Corporate Recruiter jouw startdatum en arbeidsvoorwaarden af. Heb jij nog vragen? Neem gerust contact met ons via werkenbij@ksyos.nl of 020 600 0060. Wij kijken ernaar uit om jou te ontmoeten en samen te werken aan een gezonder Nederland!

Wij hechten waarde aan een persoonlijke aanpak in ons sollicitatieproces. Hoewel wij acquisitie op basis van deze vacature begrijpen, wordt dit daarom niet gewaardeerd.